Mexico

La vida loca

hide

Read Next

La vida mexicana

23 de enero de 2015

Het einde van de vakantie is in zicht, sniff... Binnenkort moet ik er weer dagelijks om 6u uit kruipen. Tijd dus om een update te maken van mijn Mexicaanse leven.

In het begin van de vakantie woonde Flore, een Belgische vriendin, twee weken bij mij thuis omdat haar familie op vakantie was in de USA. Mijn verjaardag was er een om nooit te vergeten. De hele familie is langs gekomen voor een feest met veel eten en een taart. Hier in Mexico is het traditie om het gezicht van de jarige in de taart te duwen (mordida). Je moet een stukje van de taart eten, en de truc is om je gezicht snel weg te trekken. Ik als "nieuweling" had dat natuurlijk niet door, met als resultaat: mijn gezicht vol crème fraiche.

Kerstmis heb ik samen met Flore en mijn familie gevierd. Dit was heel anders dan in België. Hier vieren we kerstmis de 24ste, en de 25ste komt iedereen weer samen om het overschot eten op te eten. De 24ste hebben we een soort ceremonie gedaan met een beeldje van Jezus. Die wordt dan in de kerststal gelegd nadat elk familielid hem een kus heeft gegeven en een wens heeft gedaan. We hebben veel gegeten (zoals gewoonlijk) en veel gedanst.

Nieuwjaar vierde ik met mijn familie aan het strand. In plaats van uitzicht op een witte besneeuwde tuin had ik uitzicht op een wit strand. Ik ga niet meer in België kunnen leven vrees ik, ik ben volledig aangepast aan dagelijks gemiddeld 30°C. Een halfuur voor middernacht hebben we 12 wensballonnen (eentje voor elke maand) met post-its waarop onze wensen stonden laten vliegen. Voor mijn Belgische vrienden en familie heb ik uiteraard ook iets gewenst...

Rendering New Theme...