Mexico

La vida loca

hide

Read Next

La familia Hevia

25 de agosto de 2014

Eens we gisteren toegekomen waren op de luchthaven stonden alle Mexicaanse gastfamilies enthousiast op ons te wachten. Vol adrenaline waagden we ons aan het grote publiek en zochten we stuk voor stuk onze eigen familie. Ik kreeg meteen 3 boeketten bloemen in mijn handen geduwd en werd warm ontvangen met knuffels en kussen door mijn mama, papa en broer Rodrigo. Het enige probleem: mijn ouders spreken geen woord Engels. Todo en Español. Mijn broer is dus onze wandelende Google Translate haha! Sommige woorden zijn wel te begrijpen, maar Mexicanen praten zoooo rap dat je er geen bal van verstaat. Vanaf morgen gaan we overal in het huis post-it's plakken op de voorwerpen, zodat ik onthou hoe ze heten :)

We wonen hier heel mooi en kalm. Er is een zwembad (waar ik vandaag al in heb zitten plonzen) en er is ook een meid die de kleren wast, het eten kookt en kuist. Mijn familie woont hier nog maar sinds een week, ze zijn net verhuist, dus alles is hier gloednieuw. Ik ben ook met mamá y Rodrigo een kijkje gaan nemen naar het andere huis, gelegen aan de zee. Ik had een klein huisje verwacht wanneer ze zeiden dat ze een vakantiehuis hebben aan de kust, maar je kan het zeker een kleine villa noemen. Uitgerust met slaapkamers, ruime keuken, living, badkamer en een grote tuin met zwembad. Als je 200 meter verder wandelt kom je uit aan het witte strand van Mérida. Het is hier de gewoonte om rond te sjeezen met jetsk's in het blauwe water. We zijn ook een kijkje gaan nemen naar el puerto de Mérida, waar grote cruise schepen aanmeren.

Morgen heb ik mijn eerste schooldag. Ik moet niet zo lang gaan, alle uitwisselingsstudenden krijgen een rondleiding in de school. Vanaf woensdag begint het dus écht.

Wens me geluk!

Rendering New Theme...