Mexico

La vida loca

hide

Read Next

La escuela

31 de agosto de 2014

Hola! Buenas noches!

Ik ben nu een kleine week naar school gegaan. De lessen zijn redelijk saai, aangezien ik er geen bal van versta. Maar elke dag leer ik nieuwe woordjes bij. Zo leert mijn mamá mij bv. enkele Maya-woordjes. Hier in Yucatán spreekt men met een accent, omdat de Maya's hier vroeger leefden. Ik zei zo een woord in de les (pirix = kont) en de hele klas moest lachen omdat ik dat woord kende. Mijn klasgenoten zijn vriendelijk en stellen mij veel vragen. De leerkracht vertelde ons dat we een groepswerk per 5 personen gingen doen, maar iedereen wou bij mij in de groep zitten. Resultaat: mijn groepje telde 8 personen haha. Deze week hadden ze mij uitgenodigd om de verjaardag van een klasgenote mee te komen vieren. We hebben daar burito's gegeten. Véééééél burito's!

De dagen op school zijn heel lang. We beginnen om 7u 's ochtends, ik sta elke dag om 5u30 (!!!) op, en we eindigen om 15u. Ik ben absoluut géén ochtendmens, dus tijdens het eerste lesuur haal ik mijn slaaptekort in haha. Morgen moet ik weer vroeg uit de veren, sniff.

Dit weekend was mijn broer Rodrigo (lees: mijn wandelend woordenboek) niet thuis, dus heb ik me hier met handen en voeten moeten uitdrukken. Spaans verstaan lukt al behoorlijk, maar spreken... De familie langs mijn mamá's kant is op bezoek geweest om kennis te maken, dat was (ondanks mijn slecht Spaans) een fijne avond! Ik had dan ook één zinnetje goed vanbuiten geblokt: No hablo español ("ik spreek geen Spaans") haha.

Rendering New Theme...