hide

Read Next

Punctul critic în propagarea ideilor și conștiința națională

Ați fost invitat măcar o dată în viață să intrați într-un joc piramidal? Vi s-au pus înaintea ochilor scheme de câștig pentru care vi se cerea o ”minimă” investiție pentru ca, în final, să obțineți un comison gras de pe urma convingerii a ”n” alte persoane să intre ”sub voi”, în afacere? Atunci știți despre ce vorbesc. Chiar nutresc o satisfacție machiavelică la gândul că pot învinge sistemul folosindu-i propriile-i arme.

Eu nu vreau să vă vând nimic și nu vă cer nicio investiție inițială. Vă cer doar cinci minute pentru a citi acest text. Eu vând idei. Vreau să vindeți și voi ideile pe care le vând eu. Afacerea noastră se numește conștiință națională. Eu mă angajez ca, cel puțin o dată pe săptămână, să transmit ideile mele despre progres și dezvoltare unui număr de cel puțin o persoană.

Dar aici mai intervine ceva. Eu am așa-numitul factor de propagare. Eu pot bănui cât de rapid se vor răspândi ideile mele (de acum înainte, ale noastre) în funcție de persoana pe care o voi alege ca să i le comunic. Dar eu nu fac discriminări, tocmai pentru că nu cunosc care este, în fapt, potențialul unei persoane, al unui coleg de muncă, al unui taximetrist care mă duce acasă, sau al unui cunoscut la o petrecere. Eu știu că omul are un potențial extraordinar de a se schimba și de a modifica modul în care se valorifică pe sine și felul cum, implicit, poate pune în valoare ideile mele. De aceea, vorbesc aproape cu oricine.

Înainte de a porni pe această cale, eu îmi fac un examen de conștiință. Mai precis, mă întreb: este aceasta calea pe care trebuie s-o urmez? Și, mai mult: reflectă această cale și această conduită a mea propria mea personalitate? Și, întrebarea ultimă: voi fi mai fericit în lumea care se va schimba prin propagarea ideilor mele? Dacă răspunsul la aceste întrebări este DA, înseamnă că eu pot să-mi încep misiunea.

De fapt, eu nu am nevoie de acordul vreunei persoane pentru a-mi comunica ideile către acea persoană. Este ca și cum aș spune că am nevoie de acordul societății pentru a trăi în mijlocul ei, sau de acordul lui Dumnezeu pentru a exista. Eu exist pur și simplu, comunic prin aceasta, și vreau ca dorințele mele să se îndeplinească. Pur și simplu.

11 de maio 2014...

On O meu Coracao na Vida

...dia em que me fizeste alargar o espaço no meu coração para poder guardar em mim outro dos momentos da minha vida.

A vida é feita de uma sucessão de momentos, todos eles controem uma história. Esta é a nossa história, feita de momentos, cada um com a sua importância, mas todos avassaladoramente preenchentes do meu coração.

Uma semana depois, o meu coração sentiu tinha de criar um momento para nós. Esse momento nasceu porque tu dás intensidade a um amor que não pára de crescer.

A noite estava perfeita. No meio de nós, acabámos por conseguir criar espaço para que eu te pudesse oferecer um presente. Esse presente era o meu lugar especial, aquele onde noites sem fim olhava a Lua encostado na parede, tentando perceber onde estava o meu amor. E a Lua acabou por te enviar até mim...

Tentei que o momento fosse especial. Era o assinalar de uma data que marca a minha vida para sempre e tinha mais que certeza de que aquele que era o meu espaço preferido de todo o mundo, passasse a ser teu também. O meu cantinho é agora o nosso cantinho, o nosso lugar onde podemos partilhar visões, ideias, sonhos...vida!

Rendering New Theme...