hide

Read Next

Adevăratul sfârșit al istoriei

În mod ironic, mințile care au născocit Biblia au fost suficient de inteligente încât să se aștepte ca actuala ordine de lucruri patriarhală, războinică și profund ”păcătoasă” (conform propriei caracterizări) să ia sfârșit la un moment dat. Dar, datorită propriului egoism și al îngustimii de viziune, ei, acești scriitori, n-au știut să vadă în această prăbușire o simplă revenire la o altă paradigmă și au ”profețit”, în schimb, sfârșitul întregii lumi și o anume ”judecată”. Conform viziunii lor ”sublime”, ordinea lor trebuia să ia sfârșit, dar nu pentru a fi înlocuită de o alta, ci pentru a fi SUBLIMATĂ și transfigurată într-o ordine eternă. Cu alte cuvinte, vom fi la fel, doar că veșnic. Aceste eforturi hilare ale scriitorilor cărților așa-zis sacre mizează pe credulitatea naivilor care, nevăzând, datorită minților lor setate pe o anumită viziune a lumii, decât ordinea patriarhală și războinică iahvistă (și, ulterior, christică), nu văd practic o altă soluție la problema actuală a lumii decât PERMANENTIZAREA întru veșnicie a acestei ordini, ca și cum asta ar avea ceva izbăvitor sau mântuitor.

Orice om de bună credință poate vedea că sfârșitul istoriei nu reprezintă sfârșitul lumii ca atare, ci trecerea la un alt mod de a face istorie. Este vorba de trecerea de la istoria profană la istoria sacră. Marea deosebire dintre istoria ”sacră” a religiilor și istoria sacră reală este că religiile vor să permanentizeze ordinea patriarhală și războinică, pe când istoria sacră reală nu mai vrea să permanentizeze nimic, nici să conducă, nici să domine, nici să judece. Miza sacrului este de a se manifesta în toate domeniile existenței, nu de a coordona profanul și de a transfera dominația profană a unuia asupra altuia (fie el rege, conducător, președinte) într-o dominație de rang mai înalt, socotită ”divină”. Asta deoarece, în istoria sacră, cuvintele ”judecată”, ”război”, ”Armagheddon”, nu există. Toate acestea sunt falsuri, dar o privire mai îndeaproape le va ivi sursa și scopul.

Orice om de bună credință își va da seama că istoria sacră reală nu a încetat niciodată să existe, ci doar a fost trecută sub obroc, ascunsă, tăinuită. Când, la un moment dat al începuturilor, ea se manifesta liber și neconstrâns, după aceea s-a văzut trimisă în tenebre. Oamenii magiei au fost socotiți drept ”vrăjitori”, unelte ale diavolului (un termen inventat sinonim cu ”potrivnic”, adică ”potrivnic al status-quo-ului”). Această revărsare de forță și violență a indo-europenilor (cei care au scris, în fapt, Biblia, justificându-și astfel acțiunile în plan religios) nu trebuie să ne sperie. De vreme ce aparițiile lui Iahve în Biblie au mai degrabă caracterul unei manifestări tehnologice avansate decât cel al unei sacralități naturale, un observator ne-părtinitor va avea suspiciuni în legătură cu ”divinitatea” personajului și se va sluji mai degrabă de cuvinte precum ”marele manipulator” și ”aparențele care înșeală”, de care Vrăjitorul din Oz nu este nici pe departe străin (”Ochiul atotvăzător”). De aici până la suprema dominație din 1984 al lui Orwell și Big Brother care le vede pe toate (asemenea lui Iahve) nu este decât un pas. Și pasul acela a fost făcut.

Agregadores RSS

On The Heavy Snail

¿Qué es?

Cuando se habla del agregador RSS o de un RSS Reader (término original en inglés), se hace referencia al programa que posibilita el acceso a las RSS de las páginas web elegidas. Estos términos significan lo mismo que el Lector RSS. Hay diferentes tipos de agregadores o rss readers.

Puedes encontrarte con lectores RSS que se instalan en tu ordenador (un programa específico o tu propio programa de correo o navegador web) o también con lectores que actúan online, sin necesidad de instalar ningún programa adicional en tu ordenador.

El término de agregador se utiliza menos y básicamente es lo mismo que el lector RSS. Se usa la palabra agregador web para hacer referencia al hecho de que con este programa, puedes agregar páginas web.

¿Es gratuito o de pago? O ambos.Paginas mas importantes de este tipo de servicios.

Rendering New Theme...