hide

Read Next

Mi s-a deschis inima...

La fel cum florile se deschid în tinerețea lor de o zi, așa și inima se deschide la un moment dat în tinerețea ei. De la egoismul închistat al copilăriei râvnitoare de dragostea părinților prin sânge, devine altruistă și deschisă spre cunoașterea lumii de adopție. Deschiderea inimii este marcată fizic prin aerul intens din piept și prin ardența sa, ce este apoi expirat prin gura întredeschisă la fel cum suflul vieții se oferă muribunzilor spre a-i trezi la ființă. Așa este dragostea - suflu de viață care trezește. Deschiderea inimii este primul pas spre magie și cel mai important. Împotriva sa stau toate teoriile politico-economice privind goana după profit, pentru câștig ”legitim”, împotriva sa stau toate teoriile inflației monetare sau de conștiință, tot spiritualismul ce tinde să pună omul în centrul propriilor sale preocupări, transformându-l în oglinda propriului său egoism psiho-fizicist.

Femeia este acel enigmatic care poate crea magie sau o poate distruge. Fundamentul magiei în această lume este raportul dintre masculin și feminin. Îmbinarea dintre cele două principii și uniunea lor sunt cheia de boltă a stabilității universale. Daca vrei să distrugi magia, corupi femeia. Dacă vei corupe femeia, corupi și bărbatul. Femeia este principiul activ în magie. Bărbatul este cel pasiv. Societățile de astăzi și vreme de milenii s-au bazat pe patriarhat, adică pe război, moarte și rațiune. De îndată ce societatea primitivă a fost dezbinată de cuceritorii indo-europeni veniți din stepele euro-asiatice, acum mai bine de cinci mii de ani, magia s-a stins. Au înflorit, în schimb, științele profane, politica și religiile patriarhale care chemau luptătorii la război și la moarte de dragul unui zeu sau a altuia. Acest ciclu vechi de cinci mii de ani trebuie să ia sfârșit. Supunerea femeii și coruperea ei, ruperea ei de legătura cu natura, cu divinul, și legarea ei de bărbat ca pe o sclavă, justifică de ce marea majoritate a oamenilor celebri sunt bărbați: sunt așa pentru că, de cinci mii de ani și mai bine, bărbații au scris istoria. Și sunt așa pentru că există istorie, pentru că există mereu războaie, cuceritori, savanți ai științelor profane, preoți și politicieni venali, care n-au descoperit nimic, decât s-au adâncit într-o pseudoștiință și într-o pseudocunoaștere. A sosit timpul ca istoria aceasta să se încheie. A sosit timpul să ne reîntoarcem la dragostea sacră.

Les Wolfe Parade en feu!

On FredRanger

C'est jeudi soir que Wolfe Parade donnait un concert survolté en supplémentaire au National. Dès les premiers grincements de guitare la foule (salle comble) s'est tout de suite mise en liesse prétextant que le taux d'humidité régnant dans la pièce ne les affectait pas! Je peux vous dire que pour un asthmatique, comme moi, ce ne fut pas une tâche facile. Faisait chaud en cr%?&.

On a eu droit à quelques nouvelles pièces qui semblent très prometteuses ainsi que toutes celles, ou presque, provenant de Apologies to the Queen Mary.

En somme, un show bien ficelé, qui rock la baraque mais qui est capable de subtilités si propres à ce groupe qui mérite amplement l'attention qu'on lui décerne ces temps-ci!

Rendering New Theme...