hide

Read Next

The Cindy Shearin Group Real Estate news Manhattan, Hong Kong, Kuala Lumpur Be en Real Estate Pro: kasta ett brett netto i jakt efter ett hus

On The Cindy Shearin Group

F: Jag har nyligen läst att det blir svårare att hitta uthyrning. Jag funderar på att köpa ett hem efter våra hyresavtal löper ut. Jag har redan sett alla råd online om städa upp min kredit och sparar till en handpenning. Har du några andra visdomsord om att hitta ett hem? — Ross

A: medan jag inte kan nog betona värdet av att hitta en bra fastighetsmäklare att guida dig i denna process, finns det inget substitut för att utbilda dig själv. Det finns massor av gratis information lätt tillgänglig online, men det är inte nödvändigtvis exakt.

Innan du börja leta efter ett hus, bör du göra en lista över vad som är viktigast för dig – både nu och i fem år. Överväga hur många barn du kanske har samtidigt som de bor i hemmet. Är det möjligt en åldrande förälder kunde röra sig med er?

Titta på stadsdelar innan du identifiera specifika hem. De flesta människor tycks begränsa sig till området där de bor. Nyligen hade jag klienter som tittade för ett hem för ett år i Coral Springs utan någon lycka innan man beslutar att bredda sökningen. De hittade snabbt den perfekta platsen i Coconut Creek.

När du tur enskilda bostäder, koncentrera sig på de aspekter som är svåra att ändra: väggar, badrum och sovrum. Inte alltför fastna på golvbeläggningar, färger och dekorationer.

The Cindy Shearin Group Real Estate news Manhattan, Hong Kong, Kuala Lumpur: Hyresvarden maste gora genomgang inspektion innan hyresgasten flyttar ut

On The Cindy Shearin Group

Fråga: Förra månaden jag flyttade från min lägenhet, och hyresvärden vägrade att göra en genomgång inspektion med mig. Han berättade för mig att bara lämna nycklarna på köksbänken. Han höll då del av min deposition för reparationer som jag kände inte var nödvändiga. Borde inte han tillåtit mig en gemensam genomgång inspektion?

Svar: Civila koden 1950.5 uttryckligen kräver att en "före avresan inspektion" av hyresvärden för att ge en hyresgäst möjlighet att åtgärda eventuella kända eller synliga fel som kan orsaka avdrag från depositionen.

Hyresvärden har att ge en specifik skriftligt meddelande till en hyresgäst, när hyresvärden blir medveten om hyresförhållandet är slut, att en hyresgäst har rätt att begära att en inspektion för att identifiera brister som hyresgästen kan åtgärda för att minska eller undvika avdrag från depositionen.

Om hyresgästen begär en inspektion, måste det vara initierat och utförs av hyresvärden två veckor innan hyresrätt avslutas. En hyresvärd måste ge hyresgästen minst 48 timmar skriftligt meddelande om inspektionen för en tid som är ömsesidigt bekvämt för alla parter. Om överenskommet, hyresvärden och hyresgästen kan avstå från kravet på 48 timmar.

Hyresgästen kan begära för att vara närvarande vid inspektionen. Efter inspektionen, måste hyresvärden ge hyresgästen en skriftlig förteckning över uppenbara hyresgäst-orsakat defekter som behöver repareras.

Rendering New Theme...